Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@01:38:00 GMT

صورت‌ سازان

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۲۰۹۳۸

رئيس بيمارستان سوانح سوختگي مطهري از استقبال تیم‌های درمانی و نیکوکاران برای درمان قربانیان اسیدپاشی می‌گوید سالانه حدود ١٥ قربانی اسیدپاشی به بیمارستان «مطهری» منتقل می شوند

به گزارش شهروند، عکس‌های «معصومه جلیل پور» را که برایش فرستادند، بی درنگ جراحی ایش را پذیرفت. از همان عکس‌ها هم می‌شد تشخیص داد که جراحی سختی در پیش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معصومه جلیل پور، قربانی اسیدپاشی است، زن ٢٦ ساله‌ای که اسفند‌سال گذشته، از طرف خواستگارش مورد حمله قرار گرفت، صورت و سینه‌اش در اثر اسید سوخت و چشم‌هایش به شدت آسیب دید. «مصطفی ده‌مرده‌ای»، فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیم است و از هشت‌سال پیش، در قالب تیمی، قربانیان سوختگی و اسیدپاشی را جراحی می‌کند.

او رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری است و در این سال‌ها، درگیر پرونده‌های سختی بوده است. او می‌گوید که سالانه ١٠ تا ١٥ قربانی اسیدپاشی و سوختگی، به بیمارستان منتقل می‌شوند که اغلب، هزینه درمان ندارند. او یکی از اعضای گروه خیری است که برای کمک به این افراد، پول جمع می‌کنند. پرونده جدیدشان، «معصومه» است. ده‌مرده‌ای سال‌ها به صورت داوطلبانه و خیرخواهانه، قربانیان اسیدپاشی و سوختگی را درمان می‌کند. او در گفت و گو با «شهروند» توضیح بیشتری درباره پرونده «معصومه جلیل پور» - قربانی اخیر اسیدپاشی در تبریز - و سایر قربانیان اسیدپاشی و سوختگی می‌دهد.

مصطفي ده‌مرده‌اي، رئيس بيمارستان سوانح سوختگي مطهري در گفت‌وگو با «شهروند» توضیح بیشتری درباره پرونده «معصومه جلیل‌پور» - قربانی اخیر اسیدپاشی در تبریز - و سایر قربانیان اسیدپاشی و سوختگی می‌دهد.

چطور با پرونده «معصومه جلیل‌پور»، آشنا شدید؟
از طریق یک گروه تلگرامی. ما به دلیل کاری که انجام می‌دهیم و مواردی که با آن مواجه هستیم، گروهی از خیرانی را داریم که در آن، موارد سوختگی و اسیدپاشی که نیاز به کمک مالی دارند، مطرح می‌شود. مورد معصومه جلیل‌پور که قربانی اسیدپاشی شده، هم در این گروه اعلام شد. یک‌نفر به من پیام داد، عکس‌هایش را بعد از اسیدپاشی فرستاد و از من پرسید که این پرونده را قبول می‌کنم یا خیر. من هم قبول کردم.

یعنی هنوز از نزدیک بیمار را ندیده‌اید؟
خیر، چون هنوز در بیمارستان تبریز درحال انجام درمان بر روی چشم‌هایش هستند.

نمی دانید چه زمانی قرار است به تهران منتقل شود؟
خیر. هر وقت که منتقل شود، کارهای درمانی را انجام می‌دهیم.

یکی از مشکلات این قربانی اسیدپاشی، مالی بود و خانواده‌اش حتی توانایی بستری شدن‌اش در بیمارستان را هم ندارند. ظاهرا افرادی قرار است کمک‌های مالی کنند. شما از این کمک‌ها خبر دارید؟ هزینه‌های درمان از کجا قرار است تأمین شود؟

ما با خیران صحبت کردیم و قرار است با کمک آنها، جراحی‌ها انجام شود. ما مرکز تحقیقاتی در بیمارستان داریم که بخشی از هزینه‌ها را متقبل می‌شود. در مورد این فرد هم اگر بشود او را بیمه کرد، می‌توانیم هزینه‌ها را کم کنیم. هدف ما این است که از کمک خیران استفاده شود.

به موضوع بیمه اشاره کردید، درمان قربانیان اسیدپاشی از طریق بیمه انجام نمی‌شود؟
به‌طور کلی، درمان‌های ترمیمی تحت پوشش بیمه نیست. در مورد اسیدپاشی هم بستگی به این دارد که اسیدپاش، دستگیر شده یا نشده باشد. اگر دستگیر شده باشد، هزینه‌ها را او باید پرداخت کند. اگر نشده باشد، بیمه پرداخت می‌کند. در مورد معصومه جلیل‌پور، اسیدپاش دستگیر شده اما با توجه به مورد خاص، تلاش می‌کنیم تا بیمه شود.

مشخص است که هزینه عمل چقدر می‌شود؟
اینها موقع جراحی مشخص می‌شود. الان اصلا نمی‌توان برآورد قیمت کرد. دوره درمان در مرحله نخست، یک تا دوماه طول می‌کشد. براساس آنچه در عکس‌ها دیدیم، صدمات شدیدی به این فرد وارد شده، باید ببینیم موقع عمل به چه وسایلی نیاز است. ما از بابت هزینه‌ها خیلی نگران نیستیم، چون می‌دانیم که برای تأمین آن کمک می‌شود. باید به تهران بیاید و میزان سوختگی را بررسی کنیم.

تاکنون در ارتباط با هزینه‌های درمان این افراد با وزیر بهداشت صحبت کرده‌اید؟ این‌که برای این افراد، ردیف بودجه خاصی در وزارت بهداشت درنظر گرفته شود؟
بله، وزیر بهداشت در این زمینه دستور داده است. ما یک ردیف بودجه‌ای برای نیازمندان داریم، این افراد را به این بخش معرفی می‌کنیم تا از این اعتبار استفاده ‌کنند.

موارد معرفی به این ردیف بودجه‌ای زیاد است؟
بله، خیلی از قربانیان از این پول‌ها استفاده می‌کنند. بیشتر این بیماران مشکل مالی و نیاز دارند که از این پول استفاده کنند. ‌سال گذشته دو‌میلیارد و ٥٠٠‌میلیون تومان برای مریض‌های سوختگی از این بخش هزینه شد.

خود خیران در ‌سال چقدر کمک مالی می‌کنند؟
متفاوت است، مثلا ممکن است برای ساخت‌وساز و خرید تجهیزات ١٠٠‌میلیون تومان هم پرداخت کنند یا برای یک بیمار، چند‌میلیون تومان بدهند. نمی‌توان گفت به‌طور مشخص چقدر پرداخت می‌کنند. به‌طور کلی، خیران در چند بخش کار می‌کنند. مثلا برخی از خیران روی موارد اسیدپاشی کار می‌کنند، برخی می‌گویند فقط برای کودکان کمک می‌کنیم. درنهایت هم اگر هزینه‌ها تأمین نشود با وزارت بهداشت صحبت می‌کنیم. به‌هرحال هزینه‌های درمان این افراد خیلی بالاست.

شما این خیران را از کجا پیدا می‌کنید؟ مثلا شماره حساب برای کمک‌های مردمی اعلام کرده‌اید؟
خیر، ما چند رابط داریم که این افراد را پیدا می‌کنند.

حدودا چند نفر هستند؟
حدودا ٢٠ خیر هستند.

به‌طور کلی هزینه هر عمل ترمیمی برای قربانیان سوختگی و اسیدپاشی چقدر است؟
هزینه بستگی به نوع درمان و بیمارستان دارد. در بیمارستان خصوصی به ازای هر ‌درصد سوختگی، ٥‌میلیون تومان پول گرفته می‌شود. در بیمارستان دولتی برای هر ‌درصد سوختگی، دو‌میلیون تومان می‌گیرند. البته در صورت بیمه بودن، از هر یک‌میلیون تومان، ٦٠‌هزار تومان به عهده بیمار است. اما به‌طور کلی، هزینه‌های درمان از ٥‌میلیون تومان شروع می‌شود و در مراحل اولیه به ٧٠‌میلیون تومان می‌رسد که اگر بیمه باشد، ٦‌درصد آن گرفته می‌شود.

بیمارستان‌های ما امکانات کافی برای درمان این افراد را دارد؟
تمام نیازهای درمانی بیماران در این بیمارستان‌ها برآورده می‌شود. ما نمی‌گوییم بهترین در دنیا هستیم، اما تمام تلاشمان را می‌کنیم. کسانی که پول دارند، هزینه درمان را پرداخت می‌کنند و آنهایی که نمی‌توانند، ما کمک‌شان می‌کنیم.

درصد بهبود قربانیان سوختگی چقدر است؟
سوختگی در بهترین حالت هم که باشد و در بهترین حالت عمل شود، ردی از خود باقی می‌گذارد. به‌هرحال پوست پیوندی این حالت را ایجاد می‌کند. برای مورد اخیر، یعنی معصومه جلیل‌پور هم باید گرافت یا همان پیوند پوست انجام شود. البته این مورد، خیلی شرایط بدی دارد، مورد سختی است و فکر می‌کنم برای نخستین‌بار باشد که با چنین مورد سختی مواجه می‌شویم. ما تلاش می‌کنیم با بهترین خدمات، جراحی را انجام دهیم. به‌هرحال، قبل از پیوند باید زیرسازی و بعد از آن پیوند پوست انجام شود.

به بیمار گفته می‌شود که صورتش مثل اول نمی‌شود؟
بله، ما این را اعلام می‌کنیم.

از نظر روانی هم این افراد حمایت می‌شوند؟
بله، ما در بیمارستان روانشناس مستقر داریم.

سالانه چند مورد اسیدپاشی به بیمارستان سوانح سوختگی مطهری ارجاع می‌شود؟
به‌طور کلی، ما سالانه ١٠ تا ١٥ قربانی اسیدپاشی داریم. ما اینها را در قالب یک تیم درمان می‌کنیم. تیمی که چند جراح پلاستیک و سوختگی در آن فعال هستند.

همه این ١٠، ١٥ قربانی، مورد حمله اسیدپاش قرار گرفته‌اند؟
بعضی در درگیری‌های محل کار، برخی در درگیری‌های خانوادگی و برخی به اشتباه قربانی می‌شوند؛ مثلا بیشتر مردان در درگیری‌های محل کار قربانی می‌شوند؛ زنان در پی مشکلات خانوادگی و کودکان به اشتباه، مصدوم می‌شوند.

شدت سوختگی‌ها و امکانات بیمارستان به‌گونه‌ای است که بیماران نیاز به ادامه درمان در خارج از کشور داشته باشند؟
نه، نیازی نیست.

موارد سوختگی نسبت به قبل بیشتر شده است؟
نه، ما همیشه همان آمار را به‌طور متوسط داریم.

خودتان چند‌سال است که به صورت مشخص موارد اسیدپاشی و سوختگی را درمان می‌کنید؟
حدود ٨‌سال.

در این سال‌ها، موارد خاصی هم داشته‌اید که هنوز در یادتان باشد؟
بله، موارد که خیلی زیاد بوده است. تمام بیماران اسیدپاشی به این بیمارستان منتقل و از سوی تیم ما درمان می‌شوند. به‌هرحال نمی‌خواهیم نامی از این افراد بیاوریم. همین چند وقت پیش هم موردی شبیه این قربانی اخیر اسیدپاشی به ما مراجعه کرد که خیلی دردناک بود. هفته قبلش هم مردی را به این‌جا آوردند که در یک درگیری، اسید روی تن و شانه‌هایش ریخته بود.

شما قبلا هم معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بودید. آن‌جا هم موارد سوختگی زیاد است؟
بله، آن‌جا خیلی زیاد است.

علت و موارد مراجعه چه بود؟
همه اینها در تحقیقی آمده است.

موج کمک‌های گسترده به «معصومه»

فقط چندساعت پس از انتشار گفت‌وگوی «شهروند» با «معصومه جلیل‌پور»، قربانی جدید اسیدپاشی در تبریز، موجی از کمک‌های مردمی و دولتی به او راه افتاد. دوشنبه شب بود که از تبریز خبر رسید طرح دو‌فوریتی کمک به معصومه در شورای این شهر تصویب شده است.

صادقزاده، سخنگوی شورای شهر تبریز در این‌باره به «شهروند» گفت: «پس از باخبر شدن از حادثه اسیدپاشی به معصومه جلیل‌پور، زن ۲۶ساله تبریزی از طریق روزنامه «شهروند»، طرح دوفوریتی کمک به او در جلسه فوق‌العاده شورای شهر تبریز با حضور همه اعضا تصویب شد که بعد از ارایه لایحه از سوی شهرداری و مبلغ کمک اعطایی در جلسه شورای شهر و تصویب نهایی اجرایی خواهد شد.»

اما این همه ماجرا نبود؛ در روز گذشته تعداد زیادی از خیران تبریزی و دیگر شهرها با اعلام شماره حساب‌هایی درحال جمع‌آوری کمک مالی برای درمان معصومه‌اند و از طرف دیگر بیمارستان سوانح سوختگی مطهری اعلام کرده است که به صورت رایگان او را درمان و برای عمل‌های پرهزینه بیمه‌اش خواهد کرد. از طرف دیگر خبرگزاری فارس، کمپینی را با نام «نذر مهربانی» برای تامین هزینه‌های جاری و جانبی درمان معصومه به راه انداخته و از مخاطبانش خواسته است که به او کمک کنند.

خبرهای خوش دیگری هم درباره کمک به معصومه از راه می‌رسد؛ «اکرم خیرخواه»، یکی از فعالان حقوق زنان در تبریز که پیگیر وضع معصومه است به «شهروند» می‌گوید قرار است او به کمک یک خیریه، با آمبولانس مجهز به تهران منتقل داده و بستری شود. او می‌گوید پس از رسانه‌ای‌شدن ماجرای معصومه، تعداد زیادی از مردم تبریز به دیدار او می‌آیند و «محمد»، مردی که به او اسید پاشیده، پس از این ماجرا در تماس‌های تلفنی با خانواده معصومه، دست از تهدیدهایش برداشته و از آنها می‌خواهد او را ببخشند.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۲۰۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترمیم سریع سوختگی با بانداژ ساخته‌شده از سیب، ذرت و سویا!

پژوهشگران ایتالیایی با استفاده از مواد موجود در محصولاتی مانند سیب و ذرت و سویا، نوعی بانداژ ابداع کرده‌اند که می‌تواند سرعت ترمیم را در زخم‌های سوختگی بالا ببرد.

به گزارش ایسنا، شاید به زودی یک بانداژ جدید بتواند نگرانی را درباره ترمیم پوست پس از سوختگی برطرف کند.

به نقل از فیز، گروه پژوهشی «مواد هوشمند»(Smart Materials) به سرپرستی «آتاناسیا آتاناسیو»(Athanassia Athanassiou) پژوهشگر «مؤسسه فناوری ایتالیا»(IIT)، یک بانداژ زیست‌سازگار را از مواد گیاهی ساخته‌اند که مملو از ویتامین C است و می‌تواند به روند بهبود زخم‌های سوختگی سرعت بدهد.

یافته‌های این پژوهش، پتانسیل ایجاد محصولات مشابه را برای درمان انواع آسیب‌های پوستی از جمله پارگی و زخم ارائه می‌دهند. علاوه بر این، بانداژ جدید یک جایگزین امیدوارکننده و زیست‌سازگار برای چسب‌های زخم است.

پس از سوختگی، ناحیه آسیب‌دیده معمولا در نتیجه التهاب که مکانیسم دفاعی طبیعی بدن است، به قرمزی و تورم دچار می‌شود. با وجود این، التهاب بیش از حد می‌تواند به طور معکوس باعث تولید رادیکال‌های آزاد اکسیژن شود و روند بهبودی را مختل کند.

پژوهشگران مؤسسه فناوری ایتالیا با توجه به این نگرانی، یک بانداژ زیست‌سازگار ابداع کرده‌اند که می‌تواند از افزایش بیش از حد سطح التهاب جلوگیری کند و تعداد رادیکال‌های آزاد را کاهش دهد تا زمان لازم برای بهبودی کوتاه شود. علاوه بر این، بانداژ به طور طبیعی در عرض چند روز تحلیل می‌رود و نگرانی‌ها را درباره تولید زباله از بین می‌برد.

این بانداژ از یک ماده زیست‌تخریب‌پذیر جدید ساخته شده است که مواد سازنده آن به شرح زیر هستند؛

«زئین»(Zein). پروتئینی که از ذرت به دست می‌آید. «پکتین»(Pectin). قندی که در پوست بسیاری از میوه‌ها مانند سیب یافت می‌شود. «لسیتین سویا»(Soy lecithin). ماده‌ای که از گیاه سویا تهیه می‌شود.

این بانداژ با بهره‌گیری از بافت متخلخل خود، آغشته به ویتامین C است که به دلیل ویژگی‌های ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی ذاتی خود شهرت دارد. هنگامی که بانداژ روی سوختگی قرار بگیرد، به تدریج ویتامین C آزاد می‌شود. در نتیجه، سطح التهاب تثبیت می‌شود و تولید رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهد.

سازگاری این محصول با سلول‌های انسانی، یک ویژگی کلیدی است که استفاده احتمالی آن را در آینده تعیین می‌کند. بررسی‌های آزمایشگاهی که روی کراتینوسیت‌های تشکیل‌دهنده پوست انجام شده‌اند، این ویژگی را تایید می‌کنند.

همچنین این آزمایش‌ها نشان داده‌اند که پس از به کار بردن بانداژ، سطوح سه مولکول کلیدی مرتبط با التهاب شامل اینترلوکین‌های IL-1β، IL-6 و فاکتور رشد تومور TNF-α، در مقایسه با زمانی که بانداژ وجود نداشت، ۵۰ درصد کاهش یافت.

علاوه بر این، همین مقایسه نشان داد که تعداد رادیکال‌های آزاد اکسیژن تا ۷۰ درصد کاهش یافته است. در نهایت، افزایش تولید مولکول حیاتی کلاژن و فیبروبلاست‌ها مشاهده شد که در ترمیم زخم نقش دارند.

برای تایید این نتایج، یک مجموعه آزمایش‌های پیش‌بالینی انجام شد که توانایی محصول را در کاهش التهاب نشان داد. همه این شواهد، اثربخشی بانداژ توسعه‌یافته توسط مؤسسه فناوری ایتالیا را در تسریع بهبودی ناشی از سوختگی نشان می‌دهد.

«فابریزیو فیورنتینی»(Fabrizio Fiorentini)، پژوهشگر آزمایشگاه مواد هوشمند گفت: ما برای ساخت این بانداژ، کار خود را با ایده به کار بردن موادی با منشأ طبیعی آغاز کردیم، اما اکنون می‌خواهیم حتی از این هم فراتر برویم. هدف ما ساخت یک محصول مشابه با مواد به‌دست‌آمده از ضایعات مواد غذایی است تا مفهوم اقتصاد چرخشی را تقویت کنیم.

آتاناسیو گفت: این تنها یکی از کاربردهای ممکن برای این گروه از مواد هوشمند است. ما روی فناوری‌های دیگری کار می‌کنیم که نه تنها می‌توانند سرعت ترمیم سوختگی‌ها را افزایش دهند، بلکه ترمیم انواع دیگر زخم‌ها مانند پارگی یا زخم‌های پوستی را نیز سرعت بدهند. این آسیب‌ها بیش از نیم میلیون نفر را در ایتالیا تحت تأثیر قرار می‌دهند و اغلب استقلال شخصی را محدود می‌کنند.

این پژوهش در مجله «ACS Applied Bio Materials» به چاپ رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • از ایمپلنت دندان چه می‌دانید؟ افرادی که دندان کشیده شده دارند بخوانند!
  • موفقیت جدید برای کاراته خوزستان
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران شد
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است
  • برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • تغییر در قانون پیش فروش مسکن، سرمایه‌های انبوه سازان را جذب می‌کند
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • ترمیم سریع سوختگی با بانداژ ساخته‌شده از سیب، ذرت و سویا!