Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان استرالیایی پانسمان‌های زخم نانویی ساختند که در صورت بروز عفونت می‌تواند با عامل عفونی مقابله کرده و همچنین خواص ضدالتهاب نیز داشته باشد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از ستاد فناوری نانو، سوختگی یکی از شایع‌ترین آسیب‌هایی است که استرالیایی‌ها متحمل می‌شوند و یکی از مهمترین علل مرگ و میر کودکان زیر چهار سال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که میزان بقای بیماران سوختگی به طور قابل توجهی بهبود یافته است، درمان سوختگی کودکان، به ویژه با افزایش باکتری‌های مقاوم به چند دارو، همچنان چالش برانگیز است.

به تازگی فناوری جدیدی در دانشگاه استرالیای جنوبی توسعه یافته که می‌تواند انقلابی در درمان سوختگی در کودکان ایجاد کند. در این فناوری با استفاده از پانسمان‌های پاسخ‌دهنده به محرک‌ها، به طور ایمن عفونت کاهش یافته و بهبودی تسریع می‌شود.

نتایج این تحقیق در قالب مقاله‌هایی در نشریات Acta Biomaterialia و Biomedicines به چاپ رسیده است که کارایی ضدمیکروبی نانوذرات نقره فوق‌العاده کوچک در برابر بیوفیلم‌های زخم را تشریح می‌کند.

این پانسمان پیشرفته با پوشش هیدروژل با استفاده از نانوذرات نقره ساخته شده است، نانوذراتی که توسط یک تیم تحقیقاتی در مؤسسه صنایع آینده UniSA (دکتر زلاتکو کوپکی، پروفسور آلیسون کووین و پروفسور کراسیمیر واسیلوف) ساخته شده است. نانوذرات نقره می‌توانند تجزیه شوند، آزادانه با باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک برهمکنش داده و ترمیم زخم را تسریع کنند.

نوآوری درمان این پانسمان در سیستم تحویلی آن نهفته است که به تغییرات pH و دما پاسخ می‌دهد و تنها در صورت وجود عفونت فعال می‌شود.

زلاتکو کوپکی محقق ارشد UniSA، می‌گوید این درمان جدید می‌تواند مدیریت بالینی عفونت‌های سوختگی را به طور قابل توجهی ارتقا دهد.

 زلاتکو کوپکی می‌گوید: «عفونت زخم و سپسیس از مشکلات روزمره کودکان مبتلا به سوختگی است. محصولات مراقبت از زخم مبتنی بر نقره می‌توانند رشد باکتری‌ها را مهار کنند، اما همچنین زمانی که نقره بیش از حد به زخم می‌رسد، می‌تواند مسمومیت ایجاد کنند. درمان ما منحصر به فرد است، زیرا از خواص ضد باکتریایی نقره استفاده می‌کند، اما تنها با فعال شدن در صورت وجود عفونت، از قرار گرفتن در معرض بیش از حد نقره جلوگیری می‌کند. این پانسمان‌های پیشرفته نانوذرات نقره در صورت نیاز، التهاب را تنظیم می‌کنند و در عین حال بازسازی بافت را تقویت می‌کنند و این محصول را به درمانی بسیار ایمن‌تر و مؤثر برای کودکان تبدیل می‌کنند.»

کراسیمیر واسیلوف از UniSA می‌گوید: «این فناوری جدید یک تغییر دهنده بازی برای مدیریت سوختگی خواهد بود.»

وی افزود: در حال حاضر هیچ پانسمان زخم پاسخگو در بازار وجود ندارد. این تلاش مشترک امکان استفاده از مواد هوشمند را به نفع بیماران و پزشکان فراهم می‌کند.

در استرالیا، در سال تقریباً ۵۰۰۰۰ بستری مرتبط با سوختگی در بیمارستان‌ها ثبت می‌شود که کودکان خردسال در معرض خطر زیادی از نظر سوختگی هستند. سوختگی با حرارت شایع‌ترین آسیب‌های ناشی از سوختگی برای کودکان چهار سال و کمتر است. تقریباً ۷۵ درصد از سوختگی‌ها قابل پیشگیری هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: درمان سوختگی پانسمان زخم نانویی ستاد نانو روش درمان سوختگی نانوذرات نقره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۱۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: براساس دستوالعمل ارائه خدمات ارائه خدمات رایگان به کودکان زیر هفت سال و ابلاغیه وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت همه خدمات بستری و سرپایی کودکان زیر هفت سال در مراکز دولتی دانشگاهی و بیمارستان‌های دولتی موظف به ارائه کلیه خدمات بستری رایگان هستند.

دکتر طباطبایی افزود: وزیر بهداشت اسفند سال گذشته از خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال خبرداد که این طرح در استان از اول اردیبهشت به طور کام در حال اجرا است.

او گفت: در اجرای این طرح بیمارستان‌های دولتی موظفند این خدمات را ارائه دهند و هیچ گونه دریافتی از از بیماران زیر هفت سال نداشته باشند.

به گفته طباطبایی دارندگان بیمه پایه مشمول این طرح هستند و چنانچه بیماری فاقد بیمه پایه باشد، می‌تواند با مراجعه به سازمان بیمه سلامت برای بیمه خود اقدام کند و از مزایای این طرح بهره‌مند شود.

والدین کودکان زیر هفت در صورت مشاهده تخلف در روند اجرای این طرح می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت موضوع را در میان بگذارند. 

دیگر خبرها

  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران شد
  • برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)